28 November 2016

Israel Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan Tetapi Negara Islam Membantu Memadam Kebakaran


srael Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan
Setelah yang Kita tahu baru-baru 24/11/2016 ini negara Laknatullah Israel telah di kepung kebakaran hebat sehingga terpaksa meminta bantuan luar membantu memadam kebakaran seperti Yunani, Kroasia dan Rusia untuk memadam kebakaran.

Seperti yang di war-warkan kejadian ini berlaku selepas negara Isreal MELARANG Laungan AZAN di Masjid Al-Qasa. Wilayah  Yerusalem Israel dikepung api sehingga merebak kewilayah tengah dan utara, ratusan warga Nataf 19 KM dari barat Yerusalem dipindahkan dari Rumah mereka.

srael Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan
Dengan keadaan Ramalan cuaca yang semakin teruk yang menyebabkan kebakaran semakin bertambah walaupun telah memadam beberapa tempat yang telah dijilat api.

Rejim Israel terpaksa MENEBALKAN MUKA untuk meminta bantuan negara jiran bagi menagani masalah ini yang semakin teruk.

Negara Cyprus, Rusia, Itali, Croatia, Turki dan Greece antara negara yang menghulurkan bantuan memadam kebarakan.

srael Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan
Kawasan yang terjejas teruk termasuk kawasan penempatan haram Yahudi di Nataf selain kawasan Karkom berdekatan Tiberias.

srael Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan
Menteri Isreal mendakwa bahawa kejadian ini adalah angkara KHIANAT dan Netanyahu menudah Palestin adalah dalang kebakaran. Di fahamkan, 4 penduduk Palestin ditahan Baitulmaqdis berhubung dakwaan melakukan kebakaran tersebut tetapi dibebaskan kerana kekurangan bukti.

srael Dikepung Kebakaran Setelah Larangan Azan

2 comments:

  1. Sesungguhnya Allah yg Maha Berkuasa di langit dan di bumi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iya betul tu.. moga kejadian ni jadi iktibar buat semua

      Delete

Assalamualaikum Kamu, TQ sudi singgah.. Sila tingalkan jejak kamu yer, agar tak hilang dari RADAS dan maaf jika tak sempat membalas comment, saya akan membalas kunjungan anda ^_^